Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Back To School: Motivation

Nasmešio mi se i blago me uhvatio za ruku, prilazeći bliže. Znala sam tačno šta sledi i zbog toga mi se ceo svet zaustavio. Kao po komandi, nasmešila sam se i ja njemu i zatvorila oči, a onda... ZVRRR!

Buđenje učenici. Ostale su još dve nedelje do nove školske godine i vreme je za moje školske savete. Niste valjda mislili da ću vas pustiti bez njih? Neke mogu da zamislim sa ugh, škoola, grr reakcijom, a druge sa woohoo, još Back To School postova, yes. Nije bitno sa kojom reakcijom ste započeli, već sa kojom ćete završiti, a to je: škola je ipak dobra, ako ne sa volim je. Da ne preteram sada, to je rekao nijedan učenik ikada.
Stvari zbog koje ne volite školu...
- Prva stvar, rano ustajanje, zvuk alarma i prekinuti snovi kada dreamy dečko treba da vas poljubi. Ili kada mirno spavate i osećate se kao u raju, a onda se iznenada trgnete zbog alarma i sve što želite jeste da ga izbacite kroz prozor iako svira vaša omiljena pesma.
- Druga stvar, kasnite jer 'nemate' šta da obučete. Satima stojite i gledate u orman, a onda isfrustrirani izbacite svu odeću u potrazi za savršenom kombinacijom. Ili samo uradite prvi deo, a onda se okrenete i uzmete staru, ali zlatnu kombinaciju - majicu i farmerke.
- Treća stvar, nemate vremena da doručkujete kući jer ste svo vreme izgubili na odeću, a onda kada stignete u školu i uđete na čas, profesor vas izbaci jer kasnite. Dobijate neopravdani, a još ste i gladni.
- Četvrta stvar, dok čekate sledeći čas kupite sebi doručak, a onda se neko slučajno sudari sa vama i prospe vam ceo jogurt na majicu. On padne na pod od smeha, a vi sa kiselom facom primetite kako vas i vaša simpatija gleda.
- Peta stvar, prozvani ste da odgovarate, a knjigu ne da niste pipnuli već je niste uopšte ni pogledali. Svi znamo koja ocena sledi, a onda biva prozvana ona devojka koju ne podnosite i ona dobije pet, a vi ispod klupe gužvate i cepate papiriće kipeći od besa.
- Šesta stvar, profesori i roditelji vas pritiskaju oko škole i ocena, a vi čak ne znate ni gde vam je glava.
- Sedma stvar, provodite dane učeći kako bi popravili ocene i nemate vremena ni za šta drugo, a vreme taako sporo prolazi.

Da li treba da nastavim? 
Svi znate zbog kojih stvari ne volite školu, ali sada je deo posta u kome ćete videti zašto da je volite.

Stvari zbog kojih možete (i hoćete) da volite školu...
- Nova školska godina, novi počeci. Tu je novi start, novo pristupanje stvari, nova poznanstva i svima možete pokazati kako ste se promenili i sazreli. Pogotovo profesorima kada krenete među prvima da se javljate i dobijate odlične ocene.
- Nova poznanstva. Upoznajete neke nove osobe koje vam postaju doživotne drugarice/drugovi.
- Kašnjenje. Trčite da stignete na vreme, a u vama se javlja adrenalin i osećate jaku pozitivnu energiju.
- Drugarice. Ponovo ste sa njima i možete pričati o svim vašim letnjim avanturama.
- Simpatija. Ponovo osećate leptiriće u stomaku i nalete sreće kada vidite tog specijalnog dečka.
- Drugi momci. Pored njega, tu su i drugi momci koji vam privlače pažnju i volite kada ih vidite.
- Divljenje prema nekim profesorima. Ako vas posebno zanima neki predmet, osećate divljenje i veliko poštovanje prema toj osobi koja predaje i zna apsolutno sve i jedva čekate novi čas kod nje. Jednostavno ste zahvalni što poznajete neku takvu osobu.
- Odlaganje kontrolnih. Kada ceo razred radi zajedno i ubedi profesora da odloži kontrolni.
- Grupno učenje. Pomažete i dobijate pomoć od drugih. Uvek je zanimljivije učiti zajedno, ne?
Tišina u toku testova. Da li ste ikada stvarno osetili tu tišinu? Kako je sve mirno i kako su svi skoncentrisani na papire ispred sebe?
- Dobar osećaj zbog ocena. Znate onaj osećaj kada dobijete pet i tako ste ponosni na sebe, a bude vam još draže kada pomislite na to kako govorite roditeljima i oni budu srećni.
- Gubljenje časova. Nešto najbolje što se desi i onda imate slobodnih 45 minuta da radite šta god poželite.
- Bežanje sa časova. Možda nije nešto što bi trebalo da radite, ali kada uradite, definitivno je nešto.
- Ekskurzije. Sa školom dobijate prilike da putujete na razna mesta i to sa najboljim drugaricama.
- Razmena učenika. Upoznate osobu sa razmene i ispriča vam sve o njenom mestu. Ili još bolje, vi budete učenik na razmeni.
- Takmičenja. Odlazite na takmičenja i pobeđujete predstavljajući svoju školu.
- Izvale. Kada frajer u vašem odeljenju izvali neku glupost i ceo razred pukne od smeha.
- Outfit pohvale. Kada uđete u školu i svi pohvale vaš outfit i pitaju gde ste nabavile te komade.
- Matura. Prilika da zablistate i sve devojke budu princeze, a momci prinčevi tu jednu noć.
- Svedočanstvo. Kada uzmete svedočanstvo u ruke i znate da je kraj još jedne školske godine, pa se opustite.
- Diplomiranje. Znate da vam se sve isplatilo jer držite diplomu i korak ste bliže svom poslu iz snova.

Sada imate izbor. Da li ćete školu gledati kao najgoru avanturu kroz koju morate da prođete ili ćete je osetiti sa svim njenim prednostima i uživati svaki dan u sitnim stvarima koje pruža, a kojih ćete se sećati celog života. Svi mi kažemo da mrzimo školu, a kada je završimo svi govorimo da nam nedostaje jer je ona sakupljač uspomena i to divnih uspomena. Izbor je vaš, i zapamtite - svi smo prošli kroz nju i preživeli.
_______
Instagram | Twitter | Bloglovin' | Youtube | Facebook | Tumblr

14 коментара:

 1. Uhh, kako dobar post, definitivno jedan od najboljih! Izvale su nesto po cemu je moje odeljenje vec dobro poznato, pa se nadam da ce ih biti jos! Iako bas i nisam neki ljubitelj skole, jedva cekam da pocne, jer bi to oznacilo novu sezonu druzenja, izvala, ucenja, ekskurzija... Odlican post♥
  geeklychiconmyway.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Slažem se sa tobom. Većini škola nije nešto i uopšte je ne vole (takva sam bila i ja jedno vreme), ali posle im postane draga, a kada je završe strašno im nedostaje, mada, ne baš škola i učenje već društvo u njoj i te uspomene. :)

   Избриши
 2. Uhh, kako dobar post, definitivno jedan od najboljih! Izvale su nesto po cemu je moje odeljenje vec dobro poznato, pa se nadam da ce ih biti jos! Iako bas i nisam neki ljubitelj skole, jedva cekam da pocne, jer bi to oznacilo novu sezonu druzenja, izvala, ucenja, ekskurzija... Odlican post♥
  geeklychiconmyway.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 3. Divan post Jasmina, jedan od omiljenih koje si napisala. :) Ja, kada se sve sabere i oduzme, ipak volim školu. Period marljivog učenja traje nedelju - dve tokom svakog meseca, a drugi deo meseca je uglavnom odmor i ne toliko stresna atmosfera. :) A tu je društvo, tu su profesori sa kojima se zezamo, ekskurzije i sve ostalo. Škola ima više dobrih nego loših strana. :)

  http://anjalittleworldd.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti mnogo, Anja. Slažem se, ali oni koji nisu organizovani, njima se čini da uče stalno pa im škola nešto i nije draga. :)

   Избриши
 4. Nisam toliki ljubitelj škole i malopre sam kukala u sebi ali tvoj post nekako me je orspoložio da o školi ne mislim kao o toliko stresu.Provale na času su moj omiljeni deo školske godine,hahaha,kao i bežanje sa časova (upsss).

  Novi post:http://marequeens.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Samo se dobro organizuj i ima školska godina da ti preleti. Drago mi je da sam te oraspoložila. :)

   Избриши
 5. Odličan post :) Upravo to i jesu razlozi zbog kojih volimo i ne volimo školu :)
  http://fashionawakebyb.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 6. Super post :3
  milicas-worldofnarnia.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 7. Zaista nešto najbolje što sam pročitala. Saberi i oduzmi,škola je nešto najlepše,najlepši period u životu. Jeste da mučimo muke sa ocenama ali trebamo se potruditi. Dati svoj maksimum. Ali na kraju,mi smo deca. I jedina nam je briga škola,jedini razlog da potrošiš dan - učenje. Ne trebamo gledati samo onu stranu iza mrkog pogleda nastavnika već saslušati smeh dece koji se čuje iza zatvorenih vrata. Družimo se,zezamo. Imamo priliku da upoznamo život. I ti ljudi koje proklinjemo,koje 'mrzimo' nauče nas brojnim lekcijama. Iako stvari koje će nam biti najvažnije u životu nećemo naučiti u školi. Ali kad je sve crno,tu je društvo. Nasmeje te,motiviše,pokloni ti volju da daš sve od sebe sutra. Da ponovo pokušaš. I opet. Jednom ćeš uspeti. Tako je i sa životom. Kad padneš,najbitnije je da ponovo ustaneš i opet pokušaš... Zaista odlično 💕💕


  www.alijindnevnik.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 8. Hhaahah sve si tačno napisala,sjajan post!
  Posetite moj blog i učlanite se ako želite
  http://fashionstory00.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...