"Venerina Kala" Handmade Necklace | Lunarinia


Ćao, Spell fam! Danas vam donosim predstavljanje jedne predivne ogrlice od brenda Lunarinia. Već ste je mogli videti u Venus outfitu, a u ovom postu ćete saznati više o brendu i ko stoji iza njega. Želim toliko toga da kažem što se tiče Lunarinie da ne znam odakle prvo da počnem jer sam oduševljena apsolutno svime, ali naravno, kao i uvek, krenuću od početka.

Znate da volim mesec, zvezde i svemir, pa mi je tako Lunarinia lako zapala za oko. Privuklo me je ime koje sam odmah povezala sa mesecom, a logo je to sam potvrdio. To mi je bilo dovoljno da kliknem na ime i pogledam insta stranicu. Oduševila sam se na prvi pogled, a ono što nisam znala jeste da će moje oduševljenje samo rasti. Pored predivnih ogrlica tu su se nalazili i sjajni tekstovi koji su me malo po malo vodili u Lunarinia dimenziju. Čitajući opise ispod fotografija imala sam osećaj kao da ulazim u novi svet. Sve je zvučalo tako lepo, a ogrlice izgledale magično. Kad sam stigla do kraja, poželela sam da imam jednu ogrlicu i evo me pišem vam post sada o njoj. Ali, pre nego što vam je predstavim želim prvo da kažem nešto o osobi koja stoji iza Lunarinie. 


Kreator ovog brenda kao i svake jedinstvene ogrlice je Jovana, osoba koja voli jednoroge, ježeve, vetar i sve faze meseca. Zanimaju je magija, veštice i slovenska mitologija. Ona je nastavnica srpskog jezika i književnosti, a pravljenje nakita je jedan od načina da izrazi svoju kreativnost. Jednog dana bi htela da izda svoju knjigu pesama i priča, a ja znam da će to, kad se desi, biti nešto fenomenalno. Pročitajte tekst ispod pa ćete videti i sami. 

"Verujem da su i svet u kom živimo i naš unutrašnji svet dualni. Da imamo u sebi i jin i jang, i ono što mrači i ono što razdanjuje, što hladi i greje, a da upravo te suprotnosti stvaraju harmoniju i oko nas i u nama. Kao spoj Sunca i Meseca." - Lunarinia

Pređimo sada na pakovanje koje je stvarno spremljeno sa mnogo pažnje i detalja, a upravo to je dokaz da Jovana mnogo voli svoj hobi. Prvo što se može videti jeste uverenje o autentičnosti kojim se potvrđuje da je svaka ogrlica ručno rađena i unikat. To znači da ako kupite neku ogrlicu možete biti sigurni da ćete je samo vi imati. Koliko je to sjajno? Na uverenju još piše naziv ogrlice, a moja je "Venerina kala" i dolazi iz kolekcije "Venerina bašta" koja je specijalno napravljena za žene povodom 8. marta.

Mali slatki detalji su se takođe našli u pakovanju, a oni su dva čaja, kafa i bombona. To je taste of magic kao što piše na čaju. Ove sitnice su me baš oduševile. Lunarinia je brend od kojeg može dosta da se nauči što se tiče predstavljanja i prodaje proizvoda čak iako je small bussiness. Ovo je dokaz i zato zaslužuje podršku. Zašto da izabereš Lunarinia nakit? Evo šta brend kaže:

🌛 Svaki komad je unikatan. Imaćeš nešto jedinstveno što se ne može kupiti bilo gde, osim od stvaraoca lično.  I uvek možeš nekoga iznenaditi unikatnim poklonom.

🌜 Ručne je izrade. U svaki privezak sam uložila više sati rada, strpljenja i ljubavi prema stvaranju.

🌛 Sve ogrlice su ručno brušene šmirglom. Koristim 16 različitih šmirgli da bi svaki privezak imao što glađu površinu. Neke i ispoliram specijalnom pastom, jer tako dobiju jači sjaj.

🌜 Inspiraciju za ogrlice pronalazim u prirodi, moru, nebu, književnosti, svojim razmišljanjima, pa ako sve to voliš, onda je simbolika @lunarinia nakita u harmoniji sa tobom. 


Svaka ogrlica stiže u ovakvom magičnom i, kako voli da kaže Lunarinia, mesečastom džakiću koji osvaja na prvi pogled. Ako ste veliki ljubitelj svemira sigurna sam da će vam se mnogo dopasti, kao i meni. Stvar je u tome da su sitnice bitne, a Lunarinia pazi na svaku. Stvarno je posebno, lepo i jedinstveno to.

"Najlepši razlog zbog kog Lunarinia postoji jeste razmena energije i misli sa drugim ljudima. Kada neko ko prati moj rad prepozna sebe u nečemu što sam stvorila ili napisala, kada razume simboliku koja se krije u ogrlici ili kada joj da svoje, novo tumačenje, osećanje koje se tada u meni rodi je neprocenjivo."

Sada sledi ono zbog čega ste ovde, a to je ogrlica. Kao što sam već napisala zove se "Venerina kala", a to je tako jer se unutar priveska nalazi cvet kale. Nisam sama birala ogrlicu, nisam morala jer su sve ionako prelepe, ali Lunarinia je nekako poslala onu koja mi je baš trebala u životu. Magija je to, rekla bih. Ja sam oduševljena ogrlicom, sve je tako lepo urađeno, pogotovo kala koja je malo uhvaćena u privesku, a ostatak se nalazi napolju. Tu je i predivna raspršena plava boja da je učini još zanimljivijom.

Razlog zbog koje mi se moja unikatna ogrlica još više dopada jeste zbog simbolike koju nosi, a to je veličanstvena lepota i kako cveta u proleće predstavlja i simbol mladosti, ponovnog rađanja i novih početaka. Takođe, tu su i neke veoma interesantne priče koje možete pročitati u nastavku, a jedna od njih je kako su kale nastale.

U drevnoj grčkoj mitologiji kala je bila posvećena boginji ljubavi, braka i rađanja Heri, ženi vrhovnog boga Zevsa. Pošto je neverni Zevs dobio sina Herkula sa smrtnicom, želeo je da njegov sin ima božanske moći pijući Herino mleko. Zato je jedne noći doneo bebu kod Here dok je spavala, kako bi ga nahranila, ali ona ju je odgurnula. Njeno mleko se razlilo po svemiru i formiralo Mlečni put, a od nekoliko kapi mleka koje su pale na Zemlju iznikle su bele kale.

Za stare Rimljane kala je simbolisala želju i senzualnost zbog svojih velikih tučkova. 

U rimskom mitu Venera, boginja ljubavi, lepote i plodnosti, videvši prvo kale kada je izašla iz morske pene postaje ljubomorna na njihovu lepotu. Zato ih je proklela stavljanjem velikog žutog tučka usred cveta.

Šta mislite o brendu Lunarinia? Kako vam se dopada ogrlica i priče vezane za kalu?

_______
Instagram | Twitter | Bloglovin' | Youtube | Facebook | Tumblr

5 comments:

  1. Oh my goodness! That is such a beautiful necklace! It is a really stunning and unique piece.
    the creation of beauty is art.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I couldn't agree more with you. It's so stunning. ♡

      Delete
  2. Odličan proizvod za njegu kože. ppozdrav iz Indonezije.

    ReplyDelete
  3. Love the necklace and definitely love the packaging as well.

    ReplyDelete
  4. Vau! Oduševljena sam brendom i pričom, koja stoji iza njega. Sviđa mi se što je svaki komad nakita unikatan i napravljen s ljubavlju i maksimalnim trudom. Divna recenzija. 💖

    Sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫