Blogmas 2017: Christmas In Romania


Poslednji, sedmi post u week serijalu blogmas je tu i za kraj vas vodim u Rumuniju za Božić. Mogu reći da je ovo bilo jedno predivno iskustvo i odličan način za završetak godine iako je bilo neplanirano. Mislim, imala sam u planu da odem, ali ne i koji dan, tako da sam samo rekla "idemo u Rumuniju" i eto. Krenuli smo negde sredinom dana i dok smo stigli do Rumunije uhvatio nas je mrak. Jeste da smo se teže orijentisali i da smo slabije mogli da nađemo ono što nas je zanimalo, ali bilo je dobro jer smo mogli da vidimo Božićnu dekoraciju kako svetli što naravno preko dana ne bi bilo moguće.



Hm, počeću od toga da nigde nismo mogli da pronađemo vinjetu (to je dozvola za kretanje po putevima Rumunije). Znači, zakonom je zabranjeno kretati se bez nje, ali jednostavno nigde je nije bilo. Obično se prodaje na pumpama, ali ne i sad. Ni u Srbiji, ni u Rumuniji je nije bilo. Tražili smo je i na granici, ali je ni oni nisu imali kao i na još nekim mestima. Našli smo je tek kad smo ušli u Temišvar i to na nekom mestu gde su sva svetla bila pogašena. Prvo sam pomislila da ne rade jer ipak je Božić, ali unutra je bio jedan čovek i baš tu kod njega smo kupili vinjetu. Ako nekog zanima, koštala je tri evra i važi sedam dana.

Svoj put dalje smo mogli da nastavimo mirno i prvo na šta smo naišli je bio šoping centar. Planirala sam da kupim dosta toga jer su u Rumuniji cene poprilično niske. Ali ništa od toga nije bilo jer centar nije radio. Zašto? Pa Božić, duuh. Međutim, bilo je klizalište, ali tu nisam išla jer smo odlučili da nastavimo do centra Temišvara, a i iskreno, nisam imala volje da skidam čizme koje su preko kolena da bih obula klizaljke. Uglavnom, pošto je na parkingu blizu nas bila limuzina, odlučila sam da se slikam.


Kada smo došli do centra u Temišvaru jedva smo našli parking jer je sve bilo puno, ali kad smo i to uradili krenuli smo u razgledanje. Prvo pod oko što mi je zapalo je Amphora Enoteca restoran tj. dizajn kako je uređen i napravljen. Izgledao je starinski, ali veoma moderno. Nekako vintaž, ali fensi. Pošto smo tek započeli obilazak nismo hteli da svraćamo, mada jelku nisam mogla da ignorišem pa kad smo završili slikanje tu, nastavili smo dalje.

Iznenadila sam se koliko je Temišvar ukrašen i kako bukvalno iza svakog ćoška možete naći neku neverovatnu dekoraciju. Kad smo se vraćali kući shvatila sam zašto je to tako. Stvar je u tome što oni ulažu u grad da izgleda što bolje, što lepše (valjda zbog turista), zato put prema Temišvaru nema nijedno jedino svetlo. Totalni je mrak gde ni svoj prst ne bi mogli da vidite čak i da ga držite ispred očiju, ali zato biste ovu jelku ispod mogli primetiti na zaista velikoj udaljenosti. Kao što smo i mi.


Tu jelku i zidine koje ste videli gore, mislim da je to sve deo Amphora Enoteca restorana i da im je to odmaralište, ali nisam sigurna. Uglavnom, to bi bilo to što se tiče avanture u Temišvaru. Jedino što je od njega ostalo da vam pokažem jeste crkva koju sam slučajno primetila dok smo prolazili pored nje i selo koje me je potpuno osvojilo. U pitanju je Jebel koji je oduvao sa Božićnom dekoracijom kojom sam se zaista neverovatno oduševila. 


Što se tiče mog outfita nosim crnu haljinu na bretele, duboke crne čizme, rozu jaknu (mogli ste je videti na insta storyju) i dve ogrlice. Da li ih prepoznajete? Za sad ću reći samo to dok ne postavim ovaj outfit. Sad idemo dalje, a u pitanju je Jebel. Sigurna sam da će se i vama dopasti ova dekoracija jer samo zbog nje smo stali kako bi je uslikali. Mene lično je najviše oduševila jer izgleda fenomenalno što znači da je Jebel must mesto za posetiti tokom praznika.


Zar dekoracija nije predivna? Meni je toliko divna da sam razmišljala da odem ponovo, ali pošto neću moći u neko skorije vreme, odlučila sam da odem za proleće/leto jer tada Temišvar sigurno izgleda vrhunski pošto je to ipak grad cveća. Uglavnom, to bi bilo to. Ovo je kraj posta, ali za kraj sam vam spremila jedno iznenađenje koje možete videti ovde, a ako se niste prijavili za Winter Double Spells GIVEAWAY to možete učiniti ovde. Čitamo se u sledećem postu!

Kako vam se čine Temišvar i Jebel i njihova dekoracija?
_______

7 comments:

  1. I like your Christmas photos. Animals are cute. <3

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Imajući u vidu da je Temišvar prvi grad u Evropi koji je dobio uličnu rasvetu, a drugi u svetu posle Njujorka, nisam iznenađena time kako je grad ukrašen svetlima, izgleda divno! Nikad ga nisam posećivala u vreme Nove godine i Božića, hvala što si podelila slike s nama. <3


    http://www.couture-case.com

    ReplyDelete
  5. Izgledala si divno, draga! Sudeći po fotografijama, stvarno si se dobro provela! Želim ti srećnu i uspješnu novu godinu! ♥♥♥

    INTERNACIONALNI GIVEAWAY -> https://innisall.blogspot.com/2018/01/international-giveaway.html

    ReplyDelete
  6. so beautiful photos.
    Are you searching for ,glamchase maroon prom dresses 2017 reviews here you can find best and cheap dresses for yourself, welcome please!

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫