Blogmas 2017: Reasons Why I Love Christmas


Neverovatno je kako emocije kao i raspoloženje tokom ovih praznika mogu da se podignu. To je valjda tako jer svi pršte kao prskalice i bacaju pozitivnu energiju. Svi znate dobro poznatu predivnu prazničnu euforiju koju možete da osetite na ulicama čim izađete. Ukrašene kuće, svetleći izlozi, jurnjava za poklonima u poslednjem trenutku, osmesi na usnama ljudi, topli zagrljaji, zveckanje ukrasa, šareno vatrometno nebo, hladni povetarac, cimet i sve one stvari koje nisam napisala. 

Božić. To je Božić, ljudi.

I to je definitivno jedan od mojih najomiljenih praznika i obožavam sve vezano u vezi njega, a doček Nove godine je kao višnja na šlagu torte i kad se udruži snaga te dve čarolije onda nastaje jedan veliki vatromet pozitivnih emocija kao ljubav, ushićenje, radost, toplina i iščekivanje. Međutim, postoje stvari koje mi se izdvajaju i zbog kojih brojim dane, sate, minute, sekunde zbog toga. Top pet razloga zašto volim Božić su tu i možete ih videti u nastavku posta.



Porodična tradicija
Krenuću od porodične tradicije jer sam se sa njom danas bavila. Naime, odlučila sam da imam neku svoju tradiciju koju ću svake godine da radim sa svojom porodicom u kojoj ćemo svi da uživamo. To sam oduvek želela i maštala o tome, dokaz je ovaj post gde sam pisala o nošenju istih džempera. Onako slobodnih misli, dok sam sekla tek sveže odštampane crteže koji su izlazili iz štampača i koje sam planirala da obojim i zalepim na prozor, nisam uopšte mislila na to, a onda mi je sinulo. Ovo, baš ovo što se sada događa može biti ta naša tradicija. Zamišljam... Svi zajedno biramo crteže, Igor ih štampa, ja ih seckam, David ih boji, a onda ih zajedno lepimo. Izgleda lepo i zvuči dobro. Odlučila sam. ... Da, to je naša tradicija! Danas je ostvarena i obožavam je.

 Ručak
Ja nisam toliki ljubitelj hrane, ali ručak ovog praznika čini da se radujem danima unapred samo zbog njega. Tog dana ručak kao da nosi neki čaroliju jer uživam u njemu kao da godinama nisam jela. Fenomenalna hrana čiji ukus pamtim cele godine i vesela srećna porodica je moj favorit broj jedan. Oh, ima li neko vremeplov jer ja već sada osećam miris hrane?


Pokloni
Cela fama oko kupovine poklona u poslednjem trenutku mi je zaista simpatična, ali samo kad ja nisam upletena u to. Iskreno, ne volim da kupujem poklone, ali da ih dajem i gledam reakciju dragih osoba, eh, to volim! Takođe volim da ih pakujem i umotavam. Težim da svake godine otkrijem neki novi način za umotavanje poklona, a najdraži do sada mi je onaj uvijen u beli papir dok je po njemu iscrtano rukom sve i svašta. Zar to nije zaista unikatno i jedinstveno?

Topli napici i maraton filmova
Provođenje vremena sa svojom porodicom je ono oko čega se zapravo vrti Božić, a ja najviše volim kada se okupimo i gledamo filmove bio to jedan ili čitav maraton. To što smo zajedno i u dobrom raspoloženju, što pijemo tople napitke iz omiljenih šolja i komentarišemo scene je predivan osećaj koji ne može ništa da nadmaši, zato koliko god mislili da ste proveli dosta vremena sa svojom porodicom znajte da niste jer jedino vreme koje nije protraćeno je upravo vreme na porodicu. 


Dekoracija
Želim da vam kažem jednu stvar, a ona je: Božić je ništa bez dekoracije i ukrasa. Jednostavno, to stvara magiju i čini Božić. Ukrašavanje cele kuće, podizanje jelke i stavljanje ukrasa na nju je jedna prelepa aktivnost za celu porodicu koju volim i zaista nema ništa lepše od toga. Moja jelka je uglavnom u kombinaciji crvene i zlatne jer me te boje najviše asociraju na Božić, ali imam u planu neke druge kombinacije za buduće Božiće i već se radujem dekorisanju. Gledam da što ranije ukrasim dom raznim starim i novim ukrasima koje kupim ili napravim kako bi se praznični duh osećao što duže. Jednostavno volim taj osećaj.

Zašto vi volite Božić?
▶ Top 5
_______

15 comments:

  1. Ja ga isto obožavam, za mene definitivno najljepši blagdan.♥
    Uglavnom se slažem s tobom vezano za obiteljsku tradiciju najviše, to mi je nekako najposebnije, iako, čaroban je sam po sebi definitivno ♥
    IvaFashionDiary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naravno, ali opet porodica daje tu magiju i čini Božić onakvim kakav jeste. ♡

      Delete
  2. Meni je hrana nešto bez čega su mi praznici nezamislivi. S tim da ja neku hranu ili mrzim iz dna duše (boranija, sladak kuvan kupus, pečurke, mleveno meso, kajmak, ajvar, čips s ukusom pekarskog krompira, musaku, tikvice itd. da ne nabrajam do besvesti jer je po poslednjem brojanju bilo 53-4 jela) ili obožavam onako iz sveg srca (tzatziki čips, girosi, suvlaki, tzatziki salatu (ma sve grčko), pileće ražnjiće u slanini, jagnjetinu, Milku i Schogetten, sve sokove...) a za praznike uvek bude hrana iz ove druge kategorije, naravno. Raj na Zemlji! 😍

    Super post, btw

    My blog: Ana's blogger life

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad sam ogladnela, hehe. Inače, slažem se sa tobom jer kad je hrana u pitanju tu onda nema šta da se razmišlja. :)

      Delete
  3. Meni je hrana nešto bez čega su mi praznici nezamislivi. S tim da ja neku hranu ili mrzim iz dna duše (boranija, sladak kuvan kupus, pečurke, mleveno meso, kajmak, ajvar, čips s ukusom pekarskog krompira, musaku, tikvice itd. da ne nabrajam do besvesti jer je po poslednjem brojanju bilo 53-4 jela) ili obožavam onako iz sveg srca (tzatziki čips, girosi, suvlaki, tzatziki salatu (ma sve grčko), pileće ražnjiće u slanini, jagnjetinu, Milku i Schogetten, sve sokove...) a za praznike uvek bude hrana iz ove druge kategorije, naravno. Raj na Zemlji! 😍

    Super post, btw

    My blog: Ana's blogger life

    ReplyDelete
  4. U svemu se slazem s tobom ali bih dodala hranu. Hrana je nešto bez cega bi bozicni praznici bili nezamislivi. Odličan post i ljepe slike.

    Posjeti moj blog bilo bi mi drago: http://stroongana.blogspot.hr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hranu sam uvrstala u slučaju da ti je promaklo. Hvala ti. :)

      Delete
  5. Zaista jako dobar post! U svemu bih se složila sa tobom! <3 Moram priznati da nisam skoro pročitala post na ovu temu! Fino osveženje! <3

    www.tamarazivotic.com

    ReplyDelete
  6. Odličan post stvarno, i sama kad bih napisala ne bih bolje, uglavnom imamo iste razloge navedene i sviđa mi se kako si svaki opisala, i nekako si me podsetila na sve te trenutke u porodici i okupljanja koja samo što nisu krenula *--* A meni se najviše cela ova atmosfera dopada zbog dekoracije, to mi je omiljeni deo, kada moram svoju sobu da prilagodim božićnoj čaroliji <3 <3 <3

    Boomy's Place

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo. Dekoracija je zaista nešto posebno. Bez nje ne bi ni mogla da se oseti magija praznika. :)

      Delete
  7. Sjajan post! Ne slavim Božić, ali volim svu tu atmosferu koja vlada. :) ♥♥

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Great post! I love christmas because of amazing atmosphere and spending time with family :)

    I hope that you visit my blog and maybe stay for longer!
    www.spiked-soul.pl

    Like Spiked Soul on FACEBOOK

    Follow me on INSTAGRAM



    Kisses
    Elwira Charmuszko

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫