Zeljković prirodni sapuni od kozjeg mleka


Na svetu postoji mnogo formula i proizvoda za čišćenje lica i negu kože, ali jedan najstariji i najprirodniji proizvod je sapun, a ako je handmade onda je to samo plus. U ovom postu vam pišem o četiri vrste handmade sapuna Zeljković čiji je osnivač Željko Zeljković iz Kikinde. Prvi put kad sam se susrela sa ovim brendom je prošle godine u novembru kada sam dobila njihov sapun od kozjeg mleka sa dodatkom zeolita u sklopu glambox kutije. On mi se dopao tako da sam odlučila da isprobam još neke, a u buduće vreme se nadam da ću isprobati i one preostale. Upoznajmo se sada sa sapunima koje sam dobila.


Zeljković sapun kaže: "Sapun od kozjeg mleka, potpuno je prirodan proizvod, sa sadržajem 30% svežeg kozjeg mleka, pravljen ručnim radom hladnim procesom od početnog mešanja sastojaka do izlivanja u kalupe.

Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog sadržaja vitamina: E, A, B6, i B12. Kozje mleko, takođe služi kao omekšivač koji prirodno daje vlažnost koži i blagotvorno je umiruje. Kombinacija jestivih ulja, kao osnovna sirovina i glicerinska baza obiluje vitaminima A, D, E i K kao i mineralima: kalcijumom i gvožđem; omega-3 i omega-6 masnim kiselinama te brojnim antioksidansima i zahvaljujući njima hrani kožu, usporava njeno starenje, ubrzava regeneraciju te je čini vitalnom i elastičnom. Posebno se preporučuje osobama sa ispucanom i suvom kožom kao i osobama obolelim od ekcema i psorijaze. Ručno pravljeni sapuni čuvaju našu životnu okolinu."


Odabrala sam četiri sapuna da isprobam, a oni su sapun od kozjeg mleka sa dodatkom meda, sa dodatkom kamilice, sa dodatkom lavande i sa dodatkom nevena dok njihovu celokupnu ponudu sapuna kojih ima osam, uključujući i ove, možete videti ispod.

Zeljković sapuni
  Sapun od kozjeg mleka standard - bez dodataka;
Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom kukuruznog griza;
Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom meda;
Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom zeolita;
Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom nevena;
Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom cveta kamilice;
Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom cveta lavande;
Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom kvarcnog peska za jako zaprljane ruke;


Sapuni dolaze u kutijama različitih boja od 70g koji imaju svoj zaštititni znak, a to je glava koze jer se prave od kozjeg mleka i to tako što se stavljaju u kalupe. Jako su povoljni, koštaju svega 70 dinara, a imaju višenamensku upotrebu tako da sa njima možete prati lice, telo, kosu, a pored toga služe i za brijanje s tim da ne isušuju kožu. Svi znamo kako se koristi sapun, zar ne, ali eto ipak objašnjenja sa sajta koji možete proveriti ovde. Možete ih pratiti preko instagrama i fejsbuka takođe.

Način upotrebe:
Za telo: pokvasiti sapun, naneti na telo, blago trljati nekoliko minuta i isprati.
Za pranje kose: direktno utrljavati u kosu, masirati glavu nekoliko minuta i isprati. Postupak ponoviti po želji više puta.
Za brijanje: pokvasiti sapun, utrljati na predeo za brijanje da se napravi tanak film od sapunice.

Način čuvanja: Odložiti sapun u ocednoj, rešetkastoj posudi, kako bi održao nakon upotrebe svoje čvrsto stanje.

Za sada sam isprobala samo sapun sa dodatkom nevena tako da recenziju za njega možete naći ispod u nastavku posta, a što se tiče ostalih kada ih isprobam i testiram ovaj post ću apdejtovati tako da vas uskoro očekuju i ostale recenzije. 


Sapun od kozjeg mleka sa dodatkom nevena
Nažalost, ovaj sapun je stigao oštećen što me je razočaralo, ali sa druge strane to mi je samo olakšalo izbor koji prvi da isprobam tako da je on imao čast da se prvi pokaže. Odlučila sam da ga testiram na licu i mogu reći da sam zaista zadovoljna jer mi čini kožu mekom i glatkom, sad da li smanjuje nečistoće kao i pojavu novih nisam sigurna tako da ću ga još testirati narednih dana i javiti vam. Za njega mogu reći da lepo miriše i da je efikasan. On je moj favorit, ali videćemo da li će i ostati kada budem testirala ostale. 

Opis: Cvet nevena služi kao narodni lek vekovima. Zbog značajnog sadržaja flavonoida deluje protivupalno. Sadrži triterpenske saponozide, glikozid, tanin, kartenoid i još mnoštvo korisnih sastojaka. Koristi se kod opekotina, rana i promrzlina, a od velike je pomoći i kod psorijaze zbog sadržaja provitamina A. Izutetno se pokazao kao blagotvorno dejstvo kod lišajeva i ekcema.

Da li ste koristili ove sapune? Da li biste voleli? Koji vam se najviše dopada?
_______
Instagram | Twitter | Bloglovin' | Youtube | Facebook | Tumblr

16 comments:

  1. Odličan post draga. Iskrena da budem, i nemam neku želju da probam ove sapune. Imam jedan kojem sam vjerna i koji mi se jako dopada i prija mom licu, a što je najvažnije, nema nikakvih neželjenih reakcija ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. <3 Drago mi je što si pronašla sapun koji ti odgovara, ja bih verovatno isto postupila kao ti i ne bih isprobavala druge sapune kad bih imala taj koji mi odgovara u potpunosti. :)

      Delete
  2. Čula sam već za ove proizvode ali nisam imala priliku da ih isprobam, mada izgledaju veoma zanimljivo! Super post!
    <3

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ćeš ih isprobati ako budeš imala priliku. :) Hvala. <3

      Delete
  3. Oi
    Não conhecia, gostei!
    Seguindo teu blog flor.
    Te espero em meu blog! 💕
    Beijinhos
    Desvendando Segredos

    ReplyDelete
  4. Odličan post. Obožavam prirodne sapune, ali kako imam suhu kožu lica izbjegavam ih tokom hladnih dana.

    ReplyDelete
  5. Those soaps look great! <3 I bet they smell amazing.
    www.thefancycats.pt

    ReplyDelete
  6. Nisam nikada probala ove sapune, ali je mama koristila i bila prezadovoljna 😊

    xbeautyplace.blogspot.rs 🐞💄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je zbog toga. Meni se takođe mnogo dopadaju. :)

      Delete
    2. Nista vise samo marketing js sam tri puta probao sapun za kosu i tri puta se razočarao glava me svrbi i češa a nedaj bože u oko da ti udje pena oko ti ispada, željkovič pretežno plasira ovakve postove koji piSu njegovi ljudi. Bilo bi bolje da obrati pažnja na kvalitet nego na marketing.

      Delete
    3. Žao mi je što si imao takvo iskustvo. Ja svoje utiske što se tiče pranja kose sa sapunima ne mogu da podelim jer ih nisam koristila u te svrhe. Meni su bili okej što se tiče pranja ruku, kože, a sigurna sam da bi odlični bili i za brijanje pošto dobro pene. :)

      Delete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫