September Highlights

Svi znate da mi je septembar najomiljeniji mesec u godini. Jedan od razloga je taj što mi je tada rođendan, ali uglavnom zbog toga što nije ni pretoplo, a ni prehladno. Tada takođe kreću nove stvari, kao nova školska godina, i nekako ga smatram mesecom kada se kreće od nule kao kada dođe Nova godina pa se kreće ispočetka. Tu su naravno i oni dani kada pada kiša pa se ušuškamo u ćebad, pijemo čajeve i čitamo knjige ili gledamo filmove. Najbolji osećaj jeseni, složićete se, a ja ću se složiti da septembar ume da bude depresivan. Nagla promena, rekla bih. Od toplih sunčevih zraka do hladne kiše u roku od 24h. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se prilagodimo, a nerviranje i depresivno stanje ne dolazi u obzir. To bi bilo smešno. Mislim, promena vremena se dešava svake godine. Ovo važi i za oktobar i novembar. Decembar je druga priča.

A što se tiče septembra, moji hajlajti su vreme provedeno sa prijateljima i porodicom propraćeno slavljem. Proslavila sam svoj 21. rođendan i postala punoletna u celom svetu što znači da imam dovoljno godina za ostvarenje svog sna. Bila sam na festivalu grožđa (uskoro post) i provela se izvanredno. Bila sam na pred rođendanskoj žurci, pre svog pravog rođendana. Ne postaje se punoletan u celom svetu svake godine. Vrhunac moje sreće u ovom mesecu je ta žuta haljina. Bukvalno sam skakala i plesala po kući... pola sata. Okej, možda manje. Uzela sam pauzu što i sami znate. To vreme sam provela kod jedne od mojih najboljih drugarica koju ne viđam baš tako često, ali opet dovoljno. U tom mestu sam naišla na sklupturu Bob Marleyja i morala da se uslikam. Tada sam otkrila da volim sklupture, a razlog je i dalje nepoznat. Ovog meseca sam bila i na Caffe Touru, kako sam to nazvala, jer sam obišla bezbroj novih kafića kako bih se ispričala sa prijateljima iz srednje. Vreme leti! Snimila sam i novi video za YT i možete videti screenshot. Uskoro ću ga objaviti.
_______
September is my favorite month because that's when is my birthday, but I also love it because of the weather. It's not too much hot nor too much cold. I consider this month as a month for new things and a new beginnings from scratch. Then there are days when we're all cuddled up in our blankets, drinking tea and reading books or watching movies while outside rain is pouring. The best feeling in fall, you will agree. and I will agree that he can be very depressing. Sudden change, I would say. From warm sun rays to cold rain within 24 hours. We have nothing else but to adapt and the frustration and the depressed is out. I mean, the weather change happens every year.

As for September, my highlights are time spend with my family and friends followed by a celebrations. I attended my pre-bday party and celebrated my 21st birthday, I was at the festival of grapes (coming soon) and had so much fun. The highlight of my happiness in this month is that yellow dress. I literally jumped and danced around the house... half an hour. Okay, maybe less. I took a break which you may know. That time I spent with one of my best friends at her hometown. I found a sculpture of Bob Marley, and as you may see, I took a selfie with him. I discovered that I love sculptures and the reason is still unknown. This month I was at Caffe Tour, as I call it, because I visited many new cafes to catch up with highschool friends. Time flies! In the end I made a new video for YT and you can see a screenshot.
BE YOUNIQUE & CARPE DIEM, 
Jasmina Di, x.

17 comments:

  1. Haljina ti je prelepa(kao sto sam već napisala u prethodnom postu), i moj rodjendan je u septembru tako da imamo nešto zajednično. :)
    Nisam znala da imas YT kanal, svaka ti čast na hrabrosti, ja razmišljam da li da krenem, snimila sam video, ali nemam hrabrosti da ga postavim.
    Pozz

    http://oonly4girlss.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Da, početak je najteži, ali ako misliš da možeš onda to sigurno i možeš. Postavi (ako imaš dosta godina za YT) pa vidi kako će ići, a sigurna sam da će ići sjajno. x Wooho, #TeamVirgo! ♥

      Delete
  2. Super post!
    Poseti moj blog i uclani se ako zelis
    Fashion and style

    ReplyDelete
  3. Srecan rodjendan sa zakašnjenem :D Haljina je preslatkaaa!
    www.lafdiary.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Haljinica je stvarno preslatka! :) Meni je septembar bio manje - više okej. Volim te mesece kada je temperatura prijatna, ali početak škole me iskreno baš i ne raduje. :) Do sada sam se već dovoljno prilagodila i polako odbrojavam dane do decembra, koji mi je omiljeni mesec u godini zbog praznične atmosfere. :)

    Anja's diary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zato je decembar druga priča, samo zbog praznične atmosfere i tog posebnog osećaja. Hvala ti. Da, zaboravila sam na školu, ali kada budeš krenula na fakultet, možda ti septembar i postane jedan od omiljenih meseci jer ćeš biti slobodna tada. :)

      Delete
  5. Happy birthday Jasmine! I also love September, great post dear! Thank you so much for stopping by and for following, I've just followed you on GFC "#133" (Maria)
    Keep in touch sweetie, have a great week ahead<3

    "Health & Beauty"






    ReplyDelete
  6. Amazing pictures kiss

    i'm following you via gfc, hope you can follow me back

    http://denimakeup95.blogspot.it/

    ReplyDelete
  7. nice

    http://anastazijaiemma.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  8. Great pictures! Sure, i would like to support each other, I'm following you already, now it's your turn ;-)

    ReplyDelete
  9. Wonderful photos!

    God bless,
    Xo, Claire
    http://www.littlemissfashionqueen.com

    ReplyDelete
  10. You dont`I subscribe to your blog
    But in my subscriptions you have not noticed, but you left a comment. The number of my subscribers not increased.If I am wrong, please write the number of your subscription~

    My blog

    ReplyDelete
  11. Odličan post! :) slike su ti lepe

    Bacite pogled na moj blog i zapratite me, nova sam. Uzvraćam svima :)
    http://dejzi23.blogspot.rs/

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫