Get In Touch With Nature, Get In Touch With Alex Cosmetics


Neplanirano sredinom januara sam odlučila da ove godine želim više da koristim kozmetiku koja je prirodna, handmade i sa naših prostora. Tim putem ću pružiti svojoj koži bolji tretman jer nema raznih hemikalija, a nastalim brendovima podršku. Jedan od prvih brendova koji vam predstavljam je Alex Cosmetics koji je započeo sa radom krajem 2019. godine. On je tek na početku i za sada ima dva proizvoda u ponudi koji su melem od konoplje i moj melem. Sa zadovoljstvom pišem da vam danas predstavljam moj melem koji sadrži preko 10 vrsta ulja i koji je lični favorit Aleksandre, osnivačice brenda.

Alex Cosmetics kaže: "Alex cosmetics je prirodna kozmetika, prati biološki ritam naše kože, jednako deluje na kožu posle dužeg perioda kao i na početku upotrebe. Postiže sopstvene korektivne funkcije. Možete je koristiti celog života bez straha od neželjenih efekata koje proizvode hemikalije i kozmetika puna otrova. Prirodne sastojke ljudski organizam prihvata kao svoje. Hemijske odbacuje te se oni nakupljaju u našem organizmu i nakon nekog vremena postaju anti tela koja su veoma štetna. Čuvajte svoju kožu i zdravlje, negujte se kozmetikom iz prirode!"



Sama činjenica da moj melem sadrži preko 10 vrsta ulja govori sama za sebe i na osnovu toga možete da pogodite zašto sam baš njega izabrala. On je zadužen za vlaženje, hidrataciju, oporavak oštećene i veći sjaj zdrave kože, pomaže kod akni, ožiljaka, strija, opekotina, crvenila, suve kože i daje blistav, čist i ujednačen ten. Stvarno obećava, zar ne?

Način upotrebe: Na čistu kožu naneti, potom razmazati melem. Za bolje rezultate nanositi veću količinu na suvu kožu i manju količinu na lice. Kod lečenja ožiljaka i akni melem nanositi češće u manjim količinama.

Sastav: ulja lekovitih biljki, šargarepa, avokado, kamilica, badem, koštice kajsije, pčelinji vosak, ulje kokosa, šea buter.

Tekstura: ona je žute boje i dosta masna, brzo upija ako je mala količina. Sporo se troši što znači da će potrajati. Nema neki specifičan miris, dosta je blag i prijatan, skoro neprimetan. Meni se dopada.


Smatram da je ono što je ručno napravljeno nastalo iz čiste ljubavi i da je dosta truda i vremena uloženo u to. Treba smisliti i paziti na svaki detalj, proizvod dovesti do perfekcije, dizajnirati ambalažu i odrediti sastav, a ovaj sastav mi se mnogo dopada i jedva čekam da isprobam proizvod i javim vam kakav je. Do tada pratite Alex Cosmetics na insta i uživajte u prirodnoj kozmetici.

UPDATE 
Isprobala sam melem i koristila ga za osip, celulit i akne gde se super pokazao na sva tri polja, više o tome u nastavku.

Osip: za to sam ga koristila kod beba i sasvim se fenomenalno pokazao. Posle samo jednog korišćenja crvenilo i osip su počeli da se povlače, a pri drugom korišćenju su sasvim nestali. 

Akne: jednog dana sam dobila osećaj izbijanja akne i odlučila sam odmah da delujem pa sam namazala melem. Posle dva dana ona se isušila, nestajanje je malo potrajalo, a nove se nisu pojavile što je fenomenalno.

Celulit: posle dve trudnoće on je malo neizbežan tako da sam ga isprobala i za to. I zaista, posle nekoliko korišćenja rezultati su se videli, kao da se smanjio i postao manje uočljiv što me oduševilo.

Pored ovog melema, Alex Cosmetics sada u ponudi ima i melem od konopljinog ulja za univerzalnu upotrebu i za negu tetovaža, svetlucavo ulje za brže tamnjenje i buter za negu kože nakon sunčanja.

ENGLISH VERSION
Kako vam se čini Alex Cosmetics i proizvod koji sam odabrala?
_______

8 comments:

  1. Good review 😊 thanks for your sharing 😊

    ReplyDelete
  2. Just added this to my next must try! Great review!

    Marie
    https://theflowerduet.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. S obzirom na to da najviše volim prirodne proizvode, što se tiče kozmetike, ovaj post mi se jako dopao, kao i to što hoćeš ovakvoj vrsti kozmetike da daš značaj na svom blogu i pružiš ovakvim brendovima podršku. Odlična recenzija!💖

    Sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ti se dopao ovaj post onda sam sigurna da će ti se dopasti i ostali na ovu temu. Hvala puno! ♡

      Delete
  4. Love natural cosmetics! Sounds like a great product!

    jointyicroissanty

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫