Pretty Little Liars TAG


Pre jedno šest, sedam godina, dakle davne 2010/11, moja najbolja drugarica mi je pričala o knjizi koju je počela da čita i kako je sjajna. Ja kao ljubitelj knjiga sam se zainteresovala i naravno da sam morala da je istražim. Kada sam to uradila, otkrila sam da pored knjiga postoji i serija koja se snima kao i da je već nekoliko epizoda emitovano. Jedva sam čekala da krenem sa gledanjem, a kada sam to uradila, naprosto sam se oduševila pogotovo jer je serija urađena bolje nego što su knjige napisane.

Sada, sedam godina kasnije mogu reći da sam odgledala celu seriju kao i da mi je jedna od najboljih ako ne i sam favorit. Zbog toga danas radim dva PLL taga koja sam spojila u jedan, a pitanja i odgovore možete pročitati u nastavku. Dužnost mi je da vam kažem da ima mnogo spojlera tako da čitate na svoju odgovornost.

Koja je tvoja omiljena lažljivica?
Istinu da kažem, ovo se menjalo iz sezone u sezonu. Na početku mi je Alison bila najbolja jer je sve u vezi nje bilo misteriozno iako je bitchy devojka. Posle sam počela da gotivim Ariu, a onda sam prešla na Spencer. Međutim, otkad se smuvala sa Calebom istog trena sam prestala da je gotivim. Njeno mesto je zauzela Hanna i mislim da mogu reći da mi je ostala omiljena do kraja.

Koja je tvoja omiljena muška uloga?
Toby, Ezra, Jason, Caleb... hm, pa zapravo je nemam. Svi su mi odlični i ne znam zašto bih i zbog čega izdvojila jednog. Međutim, ono što mogu da kažem je da mi mnogo dopada Wrenov naglasak.


Koji je tvoj omiljeni zlikovac?
Imam ih dvoje, a to su Mona i Cece. Volim Monu jer je prosto genijalna. Ona je došla na ideju da muči devojke, a ono što mi je zanimljivo je to da da joj neko uvek ukrade "igru". Međutim, na kraju serije je ipak pobednik. Drugi omiljen zlikovac mi je Cece jer ima tu sposobnost da uvuče bilo koga u "A" tim, a i njena igra je mnogo veća s obzirom da je devojke učinila svojim lutkama.

Koji je tvoj omiljen roditelj?
Ashley Marin jer je uvek tu za Hannu i bukvalno bi sve uradila za nju.

Koji je tvoj omiljen par?
Hanna i Caleb jer mi njihova ljubav deluje stvarna iako je Hanna bila sa Jordanom u vezi, a Caleb sa Spencer. Međutim iako je bio sa Spencer, Caleb je Hannu uvek čuvao, branio i pomagao da otkrije ko je 'A'. Što se tiče Spoby, jako sam razočarana što nisu završili zajedno, ali zato mi je mnogo drago zbog Arie. Posle svih laži i prekida sa Ezrom, devojka je zaista zaslužila svoju bajku. A Emily i Ali? Pa to zaista nisam očekivala.

Omiljena scena?
S obzirom da volim modu moja najomiljenija scena je iz epizode 2x06 kada je bila modna revija u Alinu čast. Ta epizoda mi je baš u sećanju, a sećam se i kako sam se smejala kada se prikazalo delo u koje je 'A' umešao prste. Pored toga, dosta mi se dopala i pesma koja je svirala, a u pitanju je The Things We Do For Fashion od Twirl-a.


Ako bi mogla biti jedan lik od svih njih, koja bi bila?
Ovo je zaista teško pitanje i dvoumim se između Hanne i Arie. Izabrala bih Hannu zato što je modni dizajner, zato što je doživela pravu ljubav sa Calebom, zbog njenog odličnog ukusa za modu i šašave strane, a Ariu zato što svoj posao radi sa Ezrom tj. sa osobom koju voli, a to je pisanje knjige i zato što uvek živi malo u opasnosti. Uh, zaista ne znam.

Ko ti je simpatija u seriji?
Jason! Samo mi je bezveze što se nije više pojavljivao i imao neku veću ulogu. Čak sam ga i šipovala sa Ariom.

Koja je tvoja omiljena PLL sezona?
Rekla bih četvrta jer sam bila veoma zainteresovana da saznam ko je Red Coat. 

Najupečatljiviji otrcano / glup trenutak?
Ja sam izabrala ovaj, ali on je meni više smešan nego glup.

Koju devojku misliš da je ''A'' najviše povredio?
Mislim da je najviše povredio Hannu jer je bila zatvorena i tretirana kao lutka (kao i ostale devojke), jer je bila kidnapovana i mučena, a uz sve to dobijala je najviše poruka i zadataka u vezi igre. Međutim, čini mi se da ni Aria nije tako dobro prošla s obzirom da je u zatvorenom kovčegu sa mrtvim policajcem skoro izbačena iz voza, dok je Spencer završila u Radley-u. Emily je izgleda najmanje bila povređena ili samo ja ne mogu da se setim nečeg velikog.

Koji ti je najneomiljeniji lik?
To bi definitivno bio Elliott Rollins tj. Archer Dunhill. On mi je nekako baš antipatičan i pun negativnosti.

Koja ti je najbolja poruka od "A"?
Koliko ih je poslato, teško je setiti ih se sve, ali neka bude "I'm still here, bitches, and I know everything."  Ova poruka mi je najbolja jer su devojke mislile da 'A' stoji za Alison i kada su pronašli njeno mrtvo telo mislile su da je kraj, ali to je zapravo bio tek početak. Oh, dopada mi se i "Dead girls can't smile" koja je poslata Emily kao narukvica, a detalji su Alini zubi.

Čiji stil najviše voliš? Čiji stil je sličan tvom?
Ova serija ima sedam sezona i kroz svaku sezonu su devojke menjale stil. Zaista ne mogu da se odlučim za jednu jer mi se od svih njihovih kombinacija neke dopadaju dok druge ne, a nosile su sportske, elegantne, moderne, edgy čak i preppy kombinacije.

Šta misliš, ko radi u ''A timu''?
Pošto sam seriju odgledala do kraja sada znam ko je radio u "A timu", ko je "A", ko "Big A", a ko "A.D." Uglavnom, mislila sam da Melissa i Byron (da li je toliko lud) rade u "A timu", a ako želite da znate da li rade ili ne, pogledajte seriju.

Koji momenat je za tebe bio najšokantniji?
Kako većini tako je i meni najšokantniji momenat bio kada se otkrilo da Toby radi za 'A' tim, a dosta sam se iznenadila i kada sam saznala da Ezra piše knjigu o Alinom nestanku, da je bio u vezi sa njom i da iskorišćava Ariu kako bi saznao detalje.

Krajnji PLL trenutak?
Oh, to je definitivno scena sa Monom i njenim "lutkama" u Francuskoj. 

Omiljeni citat ili rečenica iz serije?
Imam dva citata od Alison, a to su "Misliš da poznaješ ljude, a onda te oni iznenade" i "Nisi me ni znala dok si me poznavala".


Šta bi uradila da je 'A' napao tebe?
Pa verovatno bih rekla nekome jer ne bih mogla da izdržim i čuvam to u sebi, pa ako 'A' želi da me se reši, neka izvoli, ali ako to učini onda neće imati sa kime da se igra i kome da pravi spletke. To bi onda zasigurno bio end game.


To bi bilo to za ovaj tag, nadam se da vam se dopao. Kao što se da primetiti, najviše preferiram Hannu i Ariu ali to je samo slučajnost jer ni sama nisam to primećivala dok nisam uradila tag. Spencer i Emily su izgleda ostavile najmanji utisak na mene, a to je zanimljivo jer u realnom životu najviše volim Shay Mitchell. Da li ste gledali ovu seriju ili tek planirate? 
_______

23 comments:

  1. Neko vrijeme sam i ja pratila ovu seriju. Neznam iz kojeg razloga sam prestala sa gledanjem. Odličan post u svakom slučaju.

    http://stroongana.blogspot.hr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista je sjajna tako da možeš da nastaviš da je gledaš ako želiš. :) Hvala ti. <3

      Delete
  2. Ja ipak smatram da je Spencer bila najviše mučena od strane ''A'' osobe xD I ona mi je omiljena..
    Obožavam PLL i jako mi je drago što si odradila ovaj tag, jer ga nisam viđala osim na mom i (sada) tvom blogu. :) Ova prva fotografija je previše goals, predivna si! *--------* ♥♥♥

    BTS DIY notebooks -> https://innisall.blogspot.com/2017/08/bts-diy-notebooks.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Meni se nekako najviše čini da je Hanna ta, ali možda je i Spencer. Hvala ti mnogo, divna si! <3

      Delete
  3. Moj omiljeni villian je Jenna i uvijek će ostati. Ja također obožavam PLL i to mi je definitivno jedna od omiljenih serija. Genijalno si napisala post, a prva slika na kojoj si ti mi je prezakon. :)♥

    sretnisanjar.blogspot.hr - novi post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Jenna je isto odlična. Ne znam kako sam nju zaboravila. :) Hvala ti mnogo. <3

      Delete
  4. Kako je odličan TAG. Ja sam naprosto oduševljena pitanjima. I sama sam je odgledala čitavu i moram da se složim sa tobom oko nekih stvari koje si rekla. Iako ni sama ne znam na neka pitanja odgovore ❤️❤️❤️

    Visit and follow ----> Marija's blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :) S obzirom da ima sedam sezona treba malo da se razmišlja o odgovorima, a da znaš da sam se i ja mučila sa nekim pitanjima. :D

      Delete
  5. Jao veoma zanimljiv post, nisam znala da postoji ovakav tag, odgovorila si na pitanja kako bih ja odgovorila ♥ Mislim da je PLL najbolja serija koju sam gledala u zivotu ♥ Inače imaš divan blog, zapratila sam te ♥

    Veliki pozdrav, Kristina ♥

    http://onlyforgirlsbykristina.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, Kristina. :) Serija je zaista fenomenalna i sigurna sam da će uvek imati titulu kao jedna od najboljih. :)

      Delete
  6. Ajme,jako interesantan i originalan tag!
    Veoma zanimljivi odgovori! Odavno nisam citala nista slicno na ovu temu.

    Visit me, and follow. See you soon. Maleficent

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo, drago mi je da ti se dopada tag. :)

      Delete
  7. jako zanimljiv post moram ti priznati, iako ne gledam tu seriju, poprilicno mi se svida ovaj tag

    MagdalenaŠ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je zbog toga, Megi. :) Ako poželiš da gledaš neku seriju, možeš da kreneš sa ovom jer je zaista super. :)

      Delete
  8. I have watched "Pretty Little Liars" and I like it very much. :)

    ReplyDelete
  9. great blog post! :)
    I just started my own blog and it would mean a lot if you could check it out and answer the survey on the right <3

    https://shiningstar333.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  10. Blog je veoma interesantan, svidja mi se. Super post. Drago mi je da ti se svidja moj blog. Pracenje uzvraceno. :)

    https://alexandarstanisavljevic.blogspot.rs/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada. Hvala što pratiš moj blog. :)

      Delete
  11. Loved reading this, as I love PLL!
    Have an awesome day!
    xx Kris

    https://dreamingofpink.wordpress.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad you loved it. Have an awesome day, too. :)

      Delete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫