20 Goals For New Year, Decade & Lifetime | GIRL BOSS TIPS


Nova godina je tu. Kao i decenija. Ako ovo nije vreme za promene i rad na sebi, ali one ozbiljne promene onda ne znam kad će biti. U čast 2020. godini napisala sam 20 odluka, želja, ciljeva (nazovite kako hoćete) koje želim da primenjujem u svom životu danas, sledeće godine, decenije i verovatno sledećeg života. Takođe, imam novu taktiku za ostvarivanje zacrtanih planova pa se nadam da će sve biti uspešno. Keep your fingers crossed.

Uglavnom, svi znamo da smo prvih nekoliko dana jako motivisani za sve, ali kako vreme odmiče ta motivacija se gubi u magli i nalet za ostvarivanje planova nestaje posle čarobnih praznika. Međutim, ako je mindset jak onda je sve moguće. Samo treba verovati u sebe, manifestovati ono što želimo i stvari koje sanjamo će doći. Ove godine želim da uradim najviše što mogu, da budem ono što sam oduvek htela, da sve što zacrtam i ostvarim, da uzmem kontrolu nad svojim životom i stvarno budem girl boss zato je moja reč za ovu godinu HASL. Because good things happen to those who hustle. Koja je vaša reč za ovu godinu?

MY GOALS OVE GODINE, DECENIJE I CELOG ŽIVOTA


     
Biti najbolja verzija sebe
Ove godine glavni cilj želim da mi bude rad na sebi. Želim da dostignem novi nivo mentalnog, psihičkog i fizičkog stanja. Želim sledeće godine u ovo isto vreme kad stanem i uporedim sebe od sada vidim razliku. Onu lepu i pozitivnu gde sam jača i pametnija. Hoću da vizualizujem kakva osoba želim da budem u budućnosti i onda da radim na tome da postanem takva osoba. Rad na sebi je projekat kome nikada nema kraja što je dobra stvar jer stalno možemo da napredujemo u bolje verzije sebe.

     
Fokus na sebe i self-care
Želim da se fokusiram na sebe i otkrijem kako najbolje funkcionišem. Šta obožavam i volim, a šta ne. Želim da upoznam sebe i da se tretiram kao kraljica. Da radim stvari koje me usrećuju i da budem sebi prioritet broj jedan. Želim svoje potrebe i želje na vrhu jer self-care je ipak najbolje što sebi možemo da pružimo zato ću ove godine biti sebična, najviše ću brinuti o sebi jer ja sam sebi najbitnija. Dajem sebi pinky promise da ću ove godine slaviti sebe i brinuti o svojim potrebama i osećanjima.

     
Pročitati (barem) jednu knjigu svakog meseca
Čitati knjige je korisno i tačka. Ko ne čita knjige propušta zaista mnogo jer uz njih kao prvo vežbate vokabular, učite nove reči, saznajete kako se pravilno piše, a kao drugo razvijate svoju maštu jer u svojoj glavi pravite scene i film i živite živote drugih. Po meni, idealno je pročitati barem jednu knjigu mesečno i upravo to ću da uradim ove godine. I naravno, kao prošle godine tako se vodim i ovom, a to je da novu knjigu kupim tek kada pročitam dve u svojoj kolekciji jer ne želim samo da skupljaju prašinu.

     
Uštedeti pare za nešto korisno
Šopingoholičarka sam, priznajem. U stanju sam da u jednom danu potrošim 20+ hiljada, a to stvarno nije dobro. Zato ove godine štedim, štedim i štedim. Koliki god da je iznos, super je, mada u planu imam da uštedim po 5 hiljada mesečno. Naravno, videćemo kako će to ići jer volim da kupujem. Ali eto, kad već kupujem mogla bih neke korisne i stvarno potrebne stvari da kupim.

   5   
Napisati 10+ postova na blogu svakog meseca
Ovu odluku imam još otkad sam uradila intervju sa Kristen Collins, ali zbog obaveza, posla, dece i milion drugih stvari ovo se retko dešavalo. Ali ne i ove godine, nadam se. Volim blog, pisanje, pa ću i uspeti tako da vas očekuje dosta novih postova u budućnosti. Ako ima nešto što biste hteli da čitate na TFS-u, napišite dole u komentar.

   6   
Objavljivati više outfit postova na blogu
Ooh, ovo bih baš volela da ostvarim jer su upravo modni postovi moji najomiljeniji za stvaranje. Nadam se da ću jednog dana uspeti da blog pretvorim u svoj pravi virtuelni modni dnevnik gde ću sa vama svakodnevno deliti svoje kombinacije. To bi bilo baš fenomenalno, ali do tada biće ootd postova koliko mi obaveze daju i koliko je moj fotograf raspoložen za fotkanje, lol.

     
Svakog meseca raditi novi 30 dana izazov
Ako želite da steknete neku naviku ovaj izazov je idealan za to i ja mu se vrlo rado pridružujem. Ako nekome nije jasno, caka je u tome da trebate neku istu stvar raditi svaki dan u periodu od 30 dana kao npr. trčati, učiti, blogovati. Potrebno je minimum 21 dan da se formira nova navika tako da ovaj izazov nikako ne može da fejluje. Moj januarski izbor za izazov se nalazi ispod, a ostali stižu uskoro. Najverovatnije ću napisati poseban post, so stay tuned, stay online.

     
Aktivnost na ličnom profilu @jasminadimitri
Imam ovaj profil, ali ne objavljujem tako često. Ove godine to će se promeniti. Od sada svaki dan možete očekivati novu fotku na tom profilu, a na njemu možete naći više iz mog privatnog života (bukvalno daily life), više ootd kombinacija, behind the scene kada fotkam za blog i još dosta toga. Da saznate morate da me zapratite, tako da dođite da se družimo, čekam vas.

   9   
Častiti se svakog meseca svojim omiljenim stvarima
Ovu ideju sam dobila jako davno, ali nikako da je dovedem u realnost. Ove godine će se pisati drugačija priča i iskreno ova stavka preti da mi bude najomiljenija. Dakle, svakog sedmog (moj omiljen broj) u mesecu ću kupovati sebi omiljene stvari koje su pizza, pepsi, čips, wellness keks, itd i uživati u njima. Život je prekratak da ne uživamo u slatkim, malim zadovoljstvima.

   10   
Posetiti neko novo mesto
Čemu vredi život ako se ne obiđe svet i ne vide nova mesta koja nas okružuju? Putovati i upoznavati divne predele sveta je pravo blago zato UVEK idite negde kada imate priliku. Ove godine planiram da posetim neka mesta, ali videćemo šta će biti. Ako ništa drugo, mogu da istražujem Srbiju ili opet neplanirano da skoknem do Temišvara.

   11   
Svakog meseca pokloniti nekome nešto
New Mrs. Claus is here and she is working the whole year round! Davati poklone je nešto najlepše što može da se uradi zato ja to planiram da radim cele godine. Svakog meseca ću izabrati nekoga i pokloniti mu nešto. Naravno, ti pokloni ne moraju da budu kupljeni već i napravljeni, a takvi iz srca su obično i najdraži. Da vidimo sada ko ide na spisak...

  12  
Potrošiti proizvode pre nego što im istekne rok trajanja
Najgora sam u ovome, verujte mi. Proizvodi su na isteku roka trajanja, a skoro svi netaknuti. Čuvam ih za nešto, a to nešto nikako da dođe, haha. Ozbiljno moram da se posvetim ovome i da krenem da koristim proizvode čim ih kupim.

   13   
Provoditi više vremena sa porodicom
Ovim planiram da se posvetim maksimalno jer želim da imam kvalitetno provedeno vreme sa svojom porodicom vredno uspomena. To neće biti teško jer se uvek zabavljamo, smejemo i uživamo. I zaista, nema boljeg vremena od onog koje je provedeno sa porodicom. Vreme u to je uvek pametno uloženo.

   14   
Stvoriti neku svoju tradiciju koju ću održavati svake godine
My eternal dream. Volim Božić i Uskrs i okupljanja kada oni dođu, zato planiram da stvorim neku svoju tradiciju koju ću svake godine održavati i slaviti sa porodicom i prijateljima. Još uvek nisam odlučila šta će to biti, ali dok ne smislim biće tu moja trač čajanka koju održavam u avgustu. Hm, možda već ipak imam tradiciju. Ako vas zanima prva trač čajanka IKADA klik ovde.

   15   
Redovno pisati dnevnik i planer
Ja sam osoba koja voli sve da zapisuje i beleži. Znači, dnevnik pišem od kada sam išla u osnovnu školu pa možete da zamislite moju ljubav prema tome. Najdraži mi je lični dnevnik jer u njega zapisujem sve, ali apsolutno sve. Od događaja, osećanja do raznih listi i ideja za kontent. Sada ste možda zbunjeni jer piše "redovno" da pišem, pa stvar je u tome što zbog nedostatka vremena nisam mogla da pišem pa sam zamenila sa virtuelnim dnevnikom aka beleške na fonu. Kada imam vremena ja to prepisujem u dnevnik, ali nije ista stvar kao pisati u realnom vremenu. Zato je Nova godina tu da to promeni.

   16   
Reći DA svemu 
Život je prekratak i prolazi brzo da ne bismo iskoristili priliku za sve što nam se pruža u životu zato reci DA svemu. Ima tu dosta stvari, avantura i doživljaja za koje bi bila prava šteta propustiti. Znate kako se kaže da je bolje da uzmemo šansu i uradimo nego posle da se kajemo što nismo. Živi se samo jednom zato treba da živimo na max level i da naš život bude vredan gledanja kada budemo išli na drugi svet. Takođe, ovde bih spomenula da nemate predrasude prema drugim ljudima ako su oni dovoljno odvažni da kažu DA stvarima poput tetovaža, roze kose, nekim komadima odeće koje vi ne biste nosili i tako dalje. Jedno je ako vam se ne dopada, a drugo omalovažavati. Svako ima pravo na izbor, a i nije tako loše ponekad izaći iz zone komfora.

   17   
Raditi više malih stvari koje me čine srećnom
Sreća je u sitnicama, to je činjenica. I obično se ne plaća. Želim svaki dan da posvetim jedan deo dana svojim aktivnostima koje me čine srećnom i zadovoljnom, a one su yoga, pisanje dnevnika, pevanje, igranje, blogovanje. Naravno, ne moraju sve ove aktivnosti da se rade svaki dan već jedna, dve dnevno. Uh, jedva čekam.

   18   
Stvoriti svoju idealnu rutinu
Rutina je mir i sreća i pozitiva i ja želim to. Planirala bih jutarnju rutinu jer mi je to najomiljeniji deo dana, ali s obzirom da sam svakog dana ujutru na poslu to pada u vodu. Zato ću morati večernju da isplaniram i to sa nekim jutarnjim ritualima. Već dobijam ideje kao pisanje dnevnika zahvalnosti, skin-care, gledanje serije/filma, igranje sa bebama, yoga, opuštajuća kupka...

   19   
Nositi svaki jedini komad odeće koji posedujem
Imam previše odeće, toliko da nekad ne stignem da nosim sve, dođavola, neki komadi i dalje imaju etiketu. Ali bukvalno šta god da kažete, ja imam to u ormanu i umesto da nosim sve, ja nosim ono što sam podelila u dve kategorije, a to su omiljena i skoro kupljena odeća koja je imala svoj "veliki momenat". Želim to da promenim i da nosim sve redom, a usput i da fotkam za blog.

   20   
Biti zahvalna na svemu i ne obazirati se na nebitne loše stvari
Najbolja stvar u životu je biti zahvalan. Otkad sam počela da pišem dnevnik zahvalnosti moj život se promenio i okrenuo na pozitivnu stranu jer na loše stvari nisam uopšte ni mislila, a veoma sam sklona tome, verujte mi. Budite zahvalni na onome što imate, gde ste, jurite za onim što želite, ali ne budite zavidni na druge ako imaju nešto što vi nemate. Što se tiče loših stvari, od Nove mi je kliknulo i shvatila sam da ne vredi nervirati se oko njih, pogotovo ako neće dovesti do nikakve promene. Jedino što će se desiti jeste širenje negativne energije i napetost u vazduhu pa zbog toga samo pustim te misli i nastavim dalje.

Ako ste stigli do kraja, svaka čast i hvala! To bi bile sve stavke na kojima želim da radim ove godine i da prenosim u svaku sledeću. Nadam se da ću obuhvatiti što više i da ću biti veoma uspešna u 30 dana izazovu. Verujem da će to biti najteže.

Koji su vaši ciljevi za 2020? Da li ćete dodati neku od ovih stavki na vašu listu?
_______

6 comments:

  1. Jako super post, slazem se sa mnogo stavki koje si navela, ja se na primer trudim da redovo procitam bar jedu knjigu, sve naravno zavisi od vremena ali svi mogu da ga izdvoje za bar 2/3 knjige tokom godine, kao i to da budemo zahvalni na svemu.

    ReplyDelete
  2. Thanks for share this with us
    Have a lovely day
    https://softcutieblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. It was a pleasure and thank you for reading this post ♡

      Delete
  3. Odlican post! Ciljevi su sami po sebi vrlo zanimljivi neki su lakse ostvarivi a neki teze, sto je potpuno normalno.
    Nadam se i zelim ti da ostvaris svaki svoj cilj!

    Ilmaha |Zapratite♥️ |

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫