It's EASTER, bunny


Hristos Voskrese! Srećan Uskrs! Kako ste? Kako ste proveli Uskrs? Ja super i više o tome u nastavku, ali pre toga moram da vam napišem još nešto. Naime, pre nisam bila toliki ljubitelj Uskrsa (pa bilo kojeg praznika da budem iskrena), ali ipak sam se radovala kucanju jaja sa porodicom i drugaricama i ko će pobediti. Radovala sam se i farbanju i ukrašavanju, a posebno sam volela onaj deo kada sa svojom najboljom drugaricom razmenim jaja jer smo se trudile da budu što bolje i lepše ukrašena.

Uglavnom, prošle godine slavila sam po prvi put Uskrs u novoj kući, a ove godine slavim drugi i jedina razlika je ta što sada imam dva dečaka koja traže sakrivena jaja, čokoladu i druge poklone od Uskršnjeg zeca i upravo to me raduje i čini ovaj praznik tako posebnim. Iskreno, Stefa nije bio toliko zainteresovan za traženje, a kada je našao nešto što su većinom bila čokoladna jaja i kinder surprise onda je morao odmah da pojede. David je međutim vrlo rado tražio i sakupljao iako smo stalno morali da mu nagoveštavamo gde se šta nalazi tipa "da nije zeka nešto ostavio kod česme jer je možda bio umoran i pio vodu". Posle uspešnog sakupljanja fotkali smo se za uspomenu, a onda kucali sa jajima i doručkovali. To nam izgleda postaje ritual jer smo prošle godine uradili isto tako i jedva čekam sledeću godinu da ponovimo sve opet.

Sada ono što sledi vezano je za roditeljstvo pa ako vas ne interesuje ne morate da čitate, ali svakako možete podeliti svoje mišljenje ako želite. Naime, zanima me da li je bolje umesto toga da zeka sakriva poklone reći deci da roditelji kupe i sakriju? Znam da neki roditelji rade po ovoj drugoj verziji i nekako mi je okej jer se deca posle neće razočarati što taj famozni zec zapravo ne postoji, ali takođe mislim da je sve nekako lepše i magičnije kada veruju u to da je zec sakrio poklone. Šta vi mislite?
_______
Happy Orthodox Easter! How are you? How did you spend Easter? I spend it great and more on that below, but before that I have to write you some more. Namely, I wasn't so much a fan of Easter before (so any holiday to be honest), but I still looked forward to knocking eggs with family and friends and who would win. I was also looking forward to painting and decorating, and I especially loved the part when I exchanged eggs with my best friend because we tried eggs to be as beautiful as possible.

Basically, last year I celebrated Easter for the first time in a new house, and this year I'm celebrating the second and only difference is that now I have two boys looking for hidden eggs, chocolate and other Easter gifts and that's exactly what makes me happy and makes this holiday so special. Honestly, Stefa wasn't so keen on looking, and when he found something that was mostly chocolate eggs and kinder surprise then he had to eat right away. David, however, was very happy to search and collect, though we always had to tell him things like "maybe the bunny left something near the faucet because he may have been tired and drink water". After the successful collection, we took photos for the memories, then knocked on eggs and had breakfast. That seems to become a ritual to us because we did the same thing last year and I can’t wait for next year to do it all again.

Now what follows is about parenting so if you are not interested you don't have to read but you can certainly share your opinion if you wish. Basically, I wonder if it's better instead of a bunny to tell children that their parents buy and hide easter gifts? I know some parents are telling this second version and I'm kind of okay because the kids won't be disappointed after when they find out that this famous rabbit doesn't really exist, but I think it's all nicer and magical when they believe that the rabbit hid gifts. What do you think?


_______

7 comments:

 1. Divan post, oduševljena sam što se toliko trudiš da svojoj deci stvoriš lepe uspomene! Inače ja nisam roditelj ali moje je lično mišljenje da je sasvim u redu, a možda čak i poželjno da deca veruju u bajke, Deda Mraza, Uskršnjeg zeku, Zubić Vilu i sve tome slično. Ipak su oni deca samo jednom i neka se raduju i maštaju. <3


  http://www.couture-case.com

  ReplyDelete
 2. Predivan post!Ovaj Uskrs mi je zaista bio lep,u krugu najuže porodice sa kojom i živim i naravno nedostajali su neki ljudi ali smo imali kucanje jajina preko face-tajma :)
  Zaista me je post dirnuo i volela bih da,jednoga dana kad se ptvarim kao majka ovako nešto priredim svojoj deci!Mislim da nema potrebe odmah objašnjavati da su pokloni od mame,tate,bake ili koga već i da što duže deca mogu da veruju u bajke i treba da veruju,jer će za realnost u životu biti vremena!

  ReplyDelete
 3. These pictures are so beautiful! I am so glad you were able to really celebrate in style. My Easter was very different this year because I wasn't able to spend it with my family. But I did my best to make it an enjoyable day!
  the creation of beauty is art.

  ReplyDelete
 4. Post je divan, ljubav koju pruzamo deci sada dok odrastaju korak po korak, i paznja, su po meni nesto sto ce kada porastu usvojiti pa i oni sutra pruzati svojoj deci, ja nemam decu, ali imam brata i izmedju nas je razlika 21 godinu, svi se trudimo da mu svaki praznik jer ima 2 godine bude zanimljiv i lep i u krugu porodice 😊 Tako da je odicno sto deci gradis ovako lepe uspomene, i cinis da im praznici budu zanimljivi 😊

  ReplyDelete
 5. Preslatko, a fotke su savršene! 😍😍

  ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫