My Very First IKEA Visit


Ima već dosta otkako sam prvi put posetila IKEU, međutim, želja da napišem i objavim ovaj post (prvenstveno zbog slika) mi se nije smanjila ni posle tolikog vremena, tako da evo me, kuckam vam post. IKEA se bavi prodajom nameštaja i dekoracije za kuću, ali takođe možete kupiti hranu u bistrou i svratiti u restoran koji se nalazi na poslednjem spratu. Ono što najviše volim da kupujem jeste dekoracija za kuću koja je zaista predivna, a svima vama su verovatno dobro poznati oni beli tanjirići koje većina koristi za fotografisanje slika. Meni trenutno na vrhu liste za kupiti se nalaze čupavi beli tepih, fenjer kao i još jedan beli tanjirić.



Što se tiče ovog ćebenceta zapeo mi je za oko čim sam ga videla i htela sam da ga kupim međutim nije bilo boje koju sam ja želela tako da ga nisam ni kupila iako iskreno ni ova zelena nije loša kad je sad vidim. Uglavnom, ukoliko znate gde ima da se kupi ćebe mini ili srednje veličine u boji senfa - pišite mi!


Ja sam IKEU posetila u novembru prošle godine tako da možete videti novogodišnju dekoraciju, jelke, poklone i ostalo kao što su slike iznad i ispod, a ima jedna i pri dnu posta. Ono što se meni dopada jeste to što dekorišu i sređuju kao što što ćete videti u nastavku, a najbolje je to što možete kupiti baš sve jer je sve u ponudi. Zar to nije sjajno? Bukvalno može da bude copy u IKEI i paste u vašoj kući od serviranja na stolu do soba kao što je dnevni boravak.


Što se tiče ovih tanjira (i činija) imate moju preporuku. Ja sam sve tanjire kupila ovde i zaista su fenomenalni. Izgledaju elegantno, a pritom su i veoma otporni jer su pravljeni od kaljenog stakla (dokazano jer mi je nekoliko puta ispao i nije dobio ni ogrebotinu). Najbolje je to što jedan košta 70 RSD što je veoma isplativo, barem po meni.


Po meni biljke su jedna predivna dekoracija za kuću/stan i definitivno svaku prostoriju čine lepšom i življom bilo da su prave ili veštačke. Naravno, prave biljke su uvek bolje, one rastu i razvijaju se i treba voditi brigu o njima, dok veštačke samo stoje, ulepšavaju prostoriju i nema posla oko njih osim prašine. Sa moje liste želja iz blogmas serijala znate da sam želela drvo života pa samo želim da vam kažem da sam ga nabavila.


Ove četiri fotelje su moji favoriti i poslednju i prvu bih vrlo rado volela da imam. U ovoj poslednjoj već mogu sebe da zamislim kako sedim i čitam knjige, kako uživam u nes kafi i odmaram, dok ovu prvu više vidim za radni kutak i blogovanje, a sigurna sam da je i dosta udobna. Koja se vama najviše dopada?


Još jedna dekoracija koja je po meni veoma bitna za svaku prostoriju i koja daje skroz drugačiji vajb jesu slike. One zaista ulepšaju svaku sobu, važe za najlakši način za popunjavanje zidova, a ove gore koje vidite su se meni najviše dopale.


Kao što ste mogli videti na prethodnim fotografijama, sve je uređeno sa nameštajem i dekoracijom do detalja i to je ono što me najviše oduševilo u IKEI. Ako ste bili onda znate da je sve namešteno tako da ulazite u prostorije u kojima možete osetiti prijatnu atmosferu i duh doma kao da ste kod kuće iako vam je sve nepoznato. U nastavku vam ostavljam još nekoliko random slika, a prva je ono što možete kupiti u bistrou, naravno, samo jedan deo.


Da li ste bili u IKEI? Kakvo je vaše iskustvo?
_______

3 comments:

  1. Divan post. :)
    Ako želiš možeš mi uzvratiti follow. ❤
    Sara Pokorni

    ReplyDelete
  2. Ove slike su stvarno divne *_*
    Također sam kupila neke tanjure tamo i provjereno su kvalitetni :)
    Svrati: xshoppingholicx.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Jako estetican post, obozavam ove slike i ikeu :)

    http://it-s-such-a-wonderful-life.blogspot.com

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫