Fashion Stole My Money + How To Stop Fashion To Steal Your Money | Secrets Of Shopping


Poslednjih dana temperatura se znatno podigla i to toliko da možemo napolje bez jakni i kaputa što me posebno raduje jer kada osetim sunce moje raspoloženje odmah raste, postajem pozitivnija i dobijam neverovatnu inspiraciju za gomilu stvari. Baš zbog toga sam jedva čekala da slikam novi outfit i izbor je pao na moj novi fashion stole my money džemper iz sinsaya i nove bee martinke kako sam ih nazvala. Ipak, odlučujući faktor za slikanje outfita je bila ogrlica sa rosegal sajta koju sam čekala da upotpuni outfit jer je u obliku pčele, a njih takođe možete videti i na martinkama. Ogrlicu, inače, nosim u ruci jer mi se nekako nije uklapala oko vrata. U poslednje vreme stvari kupujem sa namerom kao tipa imam outfit u glavi, ali mi fali nešto (konkretno u ovom primeru ogrlica pčele) pa ću to nešto što mi fali, a uklapa se u zamišljeni outfit najverovatnije i kupiti. Ovaj novi pristup kupovini mi se veoma dopada jer ne samo da kupujem ono što želim i što mi treba već pravim i uštedu, a više o tome imate dole.

HOW TO STOP FASHION TO STEAL YOUR MONEY

Priznajte, moda može biti opasna. Pogotovo za ultra velike i večite zaljubljenike u nju jer joj ne možete odoleti, a ona vam iskreno rečeno krade novac. Vidite neki so fab komad, pomislite kako ga morati imati i već vam se po glavi vrzma kad ćete ga kupiti. To je ljubav na prvi pogled, ali pitam vas - vredi li padati na to? Vredi li? Priznaću, bila sam takva, ali sada gledam drugačije na sve to. U nastavku pročitajte stavke kojima se vodim u poslednje vreme i koje mi mnogo olakšavaju kupovinu.

1. Kupujem ono što mi treba kako bih upotpunila outfit
Gore sam navela primer za ogrlicu pčele što se tiče ovog outfita tako da vam je već jasno kako ovo funkcioniše. Dakle, stavljate na spisak ono što vam treba da bi outfit bio kompletan kao recimo crnu haljinu želite da nosite sa nekim kratkim čizmicama u boji, a njih nemate tako da ćete čizmice staviti na listu i kupiti. Sa ovime tačno znate šta vam treba i šta kupujete tako da će šoping biti veoma kratak i efikasan.

2. Novu potencijalnu odeću kombinujem sa starom
Sasvim sam sigurna da se dosta ljudi vodi ovim principom jer je veoma praktičan i tera vas da razmišljate da li vam stvarno nešto treba. Radi se o tome da ako vidite npr. žuti kaiš koji vam se veoma dopada odmah ukombinujete sa nekom odećom koju već imate i sa čime ga možete nositi. Ako to odradite uspešno kaiš onda možete kupiti, ali ako bude neuspešno onda vam taj kaiš verovatno ne treba jer će stajati u garderoberu i neće biti nošen nijednom. Naravno, možete ga kupiti kao bazu i onda na osnovu njega praviti celu kombinaciju, ali opet razmislite dvaput jer to ne ide u prilog štednji pogotovo ako stvarno želite da uštedite.

3. Popusti i kontra sezona
Kada su popusti u pitanju to je vreme kada su tržni centri prepuni jer svako želi da pronađe nešto za sebe ili da kupi proizvod koji merka već neko duže vreme, a čekao je taj famozni trenutak. Ovo je uglavnom dobro, ali nekad može i da se završi loše kao npr. da se rasproda to što ste toliko čekali ili da nema više vaša veličina. Mislim da je vredno rizika jer možete naći nešto drugo, a opet dosta uštedeti. Što se tiče kontra sezona to je veoma jednostavno - kada je zima kupujte letnju odeću, a kada je leto kupujte zimsku. Odeća je tad dosta povoljna zbog novih kolekcija koje stižu u ponudu.

4. Basic
Ako kupujete basic stvari sigurno je da ćete ih moći ukombinovati na milion načina i to sa milion nekih stvari. U proseku treba samo nekoliko komada, a može se napraviti gomila kombinacija. Ono što je najbolje jeste da te basic stvari možete generalno nositi sa gotovo svakim komadom odeće koji posedujete. Ukoliko vas zanimaju basic komadi onda možete pročitati članak koji sam davno napisala za Famozu, a radi se o modnim komadima koji nikad ne izlaze iz mode.

5. Komad za must-have vaših želja
Ne bi bile prave šopingoholičarke da ne kupujemo ono što veoma želimo i što nam danima pa nekad i mesecima ne izlazi iz glave. Ali postoji i tu caka pre kupovine, a to je da se odričete drugih stvari na šta biste potrošili novac (eto npr. možda na onaj gore navedeni žuti kaiš). Ako baš, ali ono baš, baš želite neku torbu onda čuvajte pare za nju i nemojte kupovati druge koje biste inače kupili. It's simple like that.

To bi bile sve stavke kako da moda prestane da vam krade novac ili drugačije rečeno kako da se ne rasipate i uštedite neki novac (koji ćete potrošiti na neku drugu stvar naravno, lol). Nadam se da vam se dopao ovaj tekst, da ste uživali u njemu i da sam vam pomogla. I oh, nemojte ga shvatiti bukvalno jer svoju situaciju bih mogla opisati ovako: "vidi je sad, hoda kroz grad, troši k'o luda i kupuje sve, do juče je jurila stan i upadala u dugove." Šalu na stranu, samo mi se dopada tekst... a možda i ne.

Sweater: Sinsay | Necklace: Rosegal | Bag: Rosegal Pants: Terranova | Boots: Grand/Inportana
_______

25 comments:

  1. Natpis na blizi je predobar, i sam outfit mi se svidja.

    https://aandymm.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. I love your look! The Jumper is so cutee!

    Wishing you all the best,
    Randomlydi

    ReplyDelete
  3. Thanks a lot :D

    you look absolutelly amazing my friend

    NEW OUTFIT POST | ENJOY WHILE IT LASTS
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    ReplyDelete
  4. Omg I live for this look, hands down!

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are so nice and that is the sweetest comment ever! 😍 Thank you so much! ❤️

      Delete
  5. Hi
    I think my blog also stole my money hahhah!!
    But your sweater is really amazing and also the boots.
    xoxo

    marisasclosetblog.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, girl and welcome to the club, haha! <3

      Delete
  6. Outfit je zaista diivan. <3
    Stvarno ne znam sto bih izabrala, jer sve je prelijepo. :)
    https://belyfashionadress.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogo, baš mi je drago da ti se dopada sve. :)

      Delete
  7. Really nice and interesting post. I was looking for this kind of information and enjoyed reading this one. Montre marque guess pas cher

    ReplyDelete
  8. A fashion merchandiser is not just an expert in fashion but must also have strong business, financial and advertising skills. https://roycollections.com/limelight-summer-lawn/

    ReplyDelete
  9. Its as if you had a great grasp on the subject matter, but you forgot to include your readers. Perhaps you should think about this from more than one angle. bonanza satrangi summer collection

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. I will be interested in more similar topics. i see you got really very useful topics , i will be always checking your blog thanks sac a main en cuir

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i vernom čitanju. Nadam se da vam se ovaj post dopao, a mi se čitamo u sledećem postu. 💫